Vinkkejä aloittelijoille

Pokeri on peli, jonka säännöt voidaan oppia muutamassa minuutissa, kun taas oman pelityylisi hienostuminen voi viedä eliniän. Tässä artikkelissa esitellään pelin perusperiaatteet ja tavoitteet, jotka aloittelijoiden tulisi oppia pokeriotteluista.

Kuinka pelata pokeria – mitkä ovat pokeripelin tavoitteet?

Pelin laajuinen menestys pokeripöydissä mitataan joko siruilla tai käteisellä. Pokerin kauneus on se, että hyvät pelaajat antavat aina voittoa pitkällä tähtäimellä, vaikka onnea voi olla merkittävä rooli lyhyellä aikavälillä. Jos haluat saada kilpailevia merkkejä, yhden kahdesta ehdosta on täytettävä.

Ensinnäkin , ehkä vedonlyönnin lopussa saat parhaan käden – pokerikorttiasettelujen hierarkiasta keskustellaan artikkelissa, jonka otsikko on Mikä on pokerisirun hierarkia?

Toiseksi , saatat pystyä taittelemaan kilpailijasi ennen panostuskierroksen päättymistä, niin ansaitset rahaa ennen käden loppua sen jälkeen kun käden viimeinen kilpailija on ohittanut hänen korttinsa.

Ennen kuin kortit jaetaan: jakajalle määritetään yksi pelaajista (se määritetään asettamalla erityinen ‘merkki’ pöydälle), ja kaksi jakajan vasemmalla puolella olevaa pelaajaa tuovat tietyn määrän panoksia pottiin. Näihin vetoihin viitataan ‘blindit’ ja ne muodostavat potin alkuperäisen arvon ennen vedonlyönnin aloittamista kummassakin kädessä.

Jälleenmyyjän vasemmalla puolella olevaa toista pelaajaa kutsutaan ‘isoksi blindiksi’ ja hänet pakotetaan nostamaan yksi panos pottiin, kun taas jakajan vieressä istuva pelaaja on nimeltään ‘pieni blindi’ ja hänet vaaditaan syöttämään vetopuoli veto, jonka pelaaja asettaa ‘iso sokea’ -asemaan.

Korttien jakaminen: Jokainen pelaaja vastaanottaa 2 korttia, niitä kutsutaan ‘piilotettuiksi korteiksi’, ja niiden arvot ovat käytettävissä vain niitä vastaanottaville pelaajille.

Ensimmäinen panostuskierros: Vasemmasta pelaajasta iso sokeaan pelaajaan asti, jokaisen pelaajan on päätettävä nostaako veto, tarkistaa edeltäjän tekemä veto (asettamalla veto, jolla on sama arvo kuin iso sokea panos tai viimeinen vetokorotus) tai taittaa hänen korttinsa.

Korttien jakaminen: Jokainen pelaaja vastaanottaa 2 korttia, niitä kutsutaan ‘piilotettuiksi korteiksi’ ja vain pelaajilla, jotka vastaanottavat kortit, on arvonsa käytettävissä.

Ensimmäinen panostuskierros: Jokaisen pelaajan on päätettävä vasemmanpuoleisesta pelaajasta isoihin sokeihin pelaajista nostaako veto, tarkastaa edeltäjänsä tekemä veto (asettamalla veto, jolla on sama arvo kuin iso sokea veto tai viimeinen veto) nouse) tai taita hänen korttinsa.

Floppikierros: Kolme viidestä ryhmäkortista sovitaan pöydän päälle ensimmäisen panostuskierroksen jälkeen. Pelaajat yrittävät laskea käsien mahdollisen arvon, jonka he saavat kyseiseen käsiin arvon perusteella. Seuraava toinen panostuskierros seuraa – tällä kertaa jakajan vasemmalla puolella oleva jakajan pelaaja pelaa ensin. On myös mahdollista ‘odottaa’ tässä pelin vaiheessa. Tämä on veto, jonka mukaan vetoa ei tehdä ja palauttaa pelimääräys seuraavalle pelaajalle. Tämä panostuskierros päättyy sillä hetkellä, kun lopullinen veto tarkistetaan, kun kaikki muut pelaajat lukuun ottamatta ohitetaan tai kun kaikki pelaajat tässä pelivaiheessa ovat päättäneet odottaa.

Käännä: Pöydän keskellä on sidottu toinen ryhmäkortti, jota kutsutaan käännöskortiksi. Seuraava panostuskierros tapahtuu sen alkamisen jälkeen.

Runda river: Viimeinen ryhmäkortti on nimeltään ‘river’ -kortti, sen läsnäolo osoittaa viimeisen panostuskierroksen alkamisen. Showdown: Jos peliä jatkaa riverikierroksen jälkeen useampi kuin yksi käsi, pelaajien on näytettävä omat korttinsa tällä perusteella voittajan määrittämiseksi.

Jackpot voittaa henkilö, jolla on paras 5-korttinen käsi. Se voi koostua mistä tahansa yhdistelmästä kahdesta pöydällä olevasta pelaajakortista yhdessä ryhmäkorttien kanssa. Jos viimeisen viidennen ryhmäkortin paljastamisen jälkeen käy ilmi, että molemmilla pelaajilla on paras käsi, joka voidaan tehdä käytettävissä olevista korteista, pooli jaetaan. 1 piilokortti plus 4 yhteisökorttia tai 2 piilotettua korttia plus 3 yhteisökorttia ovat suosituimmat korttiyhdistelmät.